Složení: rajčatové pyré, šalotka, sojový olej, sojová omáčka (voda, cukr, sojové boby, sůl, pšeničná mouka), tamarind, česnek, sušené krevety, cukr, červené chilli, krevetová pasta (krevety, sůl)
Alergie: sója, pšenice, korýši, měkýši
Recept
Suroviny: 4 porce: kořenící pasta Naší Goreng, 2-3 lžíce rostliného oleje, 250g loupaných krevet, 2 rozmíchaná vejce, 600g vařené rýže, 2 rajčata (8 dílů), čerstvý sekaný koriander, červené chilli, sázené vejce na ozdobení
Příprava: Ve woku rozpalte olej a 2 minuty v něm smažte krevety. Krevety posuňte na kraj pánve a na prázdné části osmažte míchané vejce. Přidejte vařenou rýži, kořenící pastu a vše dobře promíchejte. Smažte cca 3 minuty a poté přidejte rajčata. Ještě 1 minutu smažte a nakonec servírujte s koriandrem, chilli a sázeným vejcem.
Nutriční hodnoty
energie | 795kj |
tuky | 11g |
mastné kyseliny | 1,8g |
sacharidy | 16g |
cukry | 8,3g |
bílkoviny | 5,3g |
sůl | 10,4g |
Parametr | Hodnota |
Kuchyně | Indonéská |
Země původu | Thajsko |