nasi-goreng-kambing.jpg

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Její příprava je rychlá a chutná skvěle. Není divu, že si toto jídlo z jihovýchodní Asie zamiloval celý svět! Naučíme Vás jednoduchý recept jak si toto jídlo připravíte u Vás v domácích podmínkách a to tak, že bude srovnatelné s originálem.

Nasi Goreng v doslovném překladu znamená "smažené rýže" (v jazyku Bahasa - Indonésie). Vzrušující chutě jsou vytvořené kombinací tamarindu a chilli. Z jídla tato kombinace činí více než jen obyčejnou smaženou rýži. Jedná se o velmi speciální smaženou rýži, která je národním pokrmem Indonésie a je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších indonéských jídel na celém světě.

Indonéská smažená rýže Nasi Goreng

Nejpopulárnější smažená rýže na světě!

PORCÍ: 4
PŘÍPRAVA: 15 minut
VAŘENÍ: 20 minut
CELKOVÝ ČAS: 35 minut

Suroviny

Příprava smažené rýže Nasi Goreng

  1. Připravte rýži Basmati (Na 1 porci rýže, dvě porce vody, rýži nechte 30 minut namočenou, přiveďte vodu k varu, přisypte rýži, osolte a vařte cca 10 minut přiklopené v hrnci).
  2. Ve woku rozpalte olej a 2 minuty v něm smažte krevety.
  3. Krevety posuňte na kraj pánve a na prázdné části osmažte míchané vejce.
  4. Přidejte vařenou rýži, kořenící pastu na smaženou rýži.
  5. Přidejte 1 lžíci Sambal Nasi Goreng a vše dobře promíchejte.
  6. Smažte cca 3 minuty a poté přidejte rajčata a jarní cibulku.
  7. Ještě 1 minutu smažte a servírujte s koriandrem, chilli a sázeným vejcem.
  8. Rýži nakonec posypte restovanou cibulkou.

Příprava krevetových chipsů Krupuk

  1. Na rozpáleném oleji osmažte asi 10 kusů krevetových chipsů a osušte přebytečný olej.
  2. Krevetové chipsy Krupuk jsou skvělým a typickým doplňkem pro indonéskou smaženou rýži Nasi Goreng.

Doporučujeme níže uvedené suroviny: