Sada surovin s receptem | Nejlepší "Kuřecí čína"

Kód: RCPT011
Novinka Recept
Značka: sambalshop
690 Kč / sada
Skladem (6 sada)
Můžeme doručit do:
21.5.2024
Možnosti doručení

V této sadě naleznete všechny potřebné suroviny pro přípravu klasické "Kuřecí číny". Bližší informace o tomto receptu naleznete také v našem článku Nejlepší recept na kuřecí čínu | tipy z vietnamského bistra. Součástí této sady je také příslušný Recept. Další originální asijské recepty naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bližší informace o tomto receptu naleznete také v našem článku Nejlepší recept na kuřecí čínu | tipy z vietnamského bistra.

V tomto receptu jsou suroviny počítané na 4 porce, resp. na 400g masa. Pokud budete připravovat jiný počet porcí, tak si jednotlivé suroviny přepočítejte ve správném poměru. U některých surovin uvádím i alternativu, kterou je možné nahradit tu původní doporučovanou.

Čerstvé suroviny

  • 400 g kuřecího maso (prsní řízky)
  • 1 ks větší mrkve (na plátky)
  • 1 ks větší cibule (na měsíčky)
  • 1 ks červené papriky (na čtverečky)
  • 1 ks zelené papriky (na čtverečky)
  • ½ hlávky čínského zelí (na proužky)
  • 2 ks jarní cibulky (bílou část na vetší kolečka, zelenou část na podélné nudličky)
  • 6 stroužků česneku (nadrobno)
  • 2 ks čerstvé červené chilli papričky (nadrobno)
  • 1 lžíce světlých sezamových semínek
  • 8 lžic stolního nebo rýžového oleje

Suroviny na marinádu

doporučené

alternativa

Suroviny na omáčku

doporučené

alternativa

Pracovní postup

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké plátky (5 - 8 mm) a vložte do misky.
  2. Do misky s masem přidejte všechny suroviny na marinádu, důkladně promíchejte a odložte do lednice.
  3. Nakrájejte jednotlivé druhy zeleniny a připravte je do misek vedle sporáku.
  4. Ve větším hrnečku si připravte základní omáčku smícháním surovin na omáčku.
  5. Vyndejte naložené maso z lednice a připravte ho ke sporáku.

Smažení masa

  1. Rozehřejte pánev wok a přidejte do ní 3 lžíce oleje.
  2. Jakmile bude olej v pánvi rozpálen, vložte do ní polovinu (200 g) naloženého masa.
  3. Maso smažte na prudkém ohni po dobu cca 1 - 2 minuty. Až do zhnědnutí a zatažení povrchu masa.
  4. Po usmažení maso vyndejte z pánve do misky a proces smažení masa opakujte i u druhé poloviny.

Dokončení

  1. Do pánve přidejte 1 lžíci oleje a rozpalte na střední výkon.
  2. Přidejte polovinu množství chilli papričky a stroužků česneku. Nechte rozvonět maximálně 10 vteřin.
  3. Zvyšte výkon sporáku a dále do pánve vložte polovinu nakrájené cibule, mrkve a bílé části jarní cibulky. Smažte 20 vteřin.
  4. Dále do pánve vložte polovinu nakrájené zelené a červené papriky a čínského zelí. Smažte dalších 20 vteřin.
  5. Následně do pánve se zeleninou vložte polovinu usmaženého masa a důkladně promíchejte.
  6. Do woku se směsí masa a zeleniny nyní nalijte polovinu připravené základní omáčky. Omáčku lijte po stěnách pánve.
  7. Promíchejte a smažte po dobu 1 minuty dokud omáčka nezhoustne.
  8. Zmírněte sporák na minimum a do pánve přidejte zelenou část jarní cibulky a světlá sezamová semínka.
  9. Připravenou kuřecí směs ještě naposledy promíchejte a ihned servírujte.
  10. Celý proces dokončení opakujte i s druhou polovinou připravených surovin.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady surovin s receptem
Hmotnost: 3.095 kg
Výrobce: sambalshop
Kuchyně: vietnamská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: