Sójová omáčka je řídká slaná omáčka tmavě hnědé barvy, která je vyrobena ze sójových bobů. Uplatnění si najde především ...
Asia Blog, Strana 5
Sójová omáčka je řídká slaná omáčka tmavě hnědé barvy, která je vyrobena ze sójových bobů. Hodí se do omáček, k duš...
Japonské koláčky mochi jsou tradičním pokrmem, který se konzumuje při oslavách japonského nového roku, ale podávají se i...
V tomto článku vám představíme jednoduchý recept na houby Shiitake, zajímavé informace a také návod na přípravu tét...
Tempura je jedním z nejznámějších japonských pokrmů podávaných mimo Japonsko. Spolu se suši je v povědomí mnoha lidí syn...
Už jste slyšeli o kimchi? Co vlastně kimchi je a proč se vyplatí zařadit jej pravidelně do našeho jídelníčku? Jedná se o...
Kokosový olej patří mezi velmi oblíbené superpotraviny. Je zdravý pro vnitřní i vnější použití a v kuchyni si najde...
Udon nudle jsou jsou originálním japonským pokrmem. Jsou vyrobené z pšeničné mouky, vody a soli. Udon nudle jsou si...
Rýžový papír je průsvitná sušená těstovina obsahující bílou rýži, vodu nebo i příměs tapiokové mouky. V asijské kuc...
Mochi neboli japonské koláčky, které jsou považovány za symbol štěstí. Jsou vyrobené z lepkavé rýže a náplně z rýžo...
Čínské jídelní hůlky jsou tradiční jídelní pomůckou v Číně, Japonsku, Koree a Vietnamu a částečně i v Thajsku,...
Voňavá jasmínová rýže s typicky lepivou strukturou se nejčastěji používá v asijské kuchyni. Díky své lepivosti...