Asia Blog, Strana 5

Jak se vyrábí sójová omáčka

Sójová omáčka je řídká slaná omáčka tmavě hnědé barvy, která je vyrobena ze sójových bobů. Uplatnění si najde především ...

Jak nahradit sójovou omáčku

Sójová omáčka je řídká slaná omáčka tmavě hnědé barvy, která je vyrobena ze sójových bobů. Hodí se do omáček, k duš...

Jak jíst koláčky Mochi

Japonské koláčky mochi jsou tradičním pokrmem, který se konzumuje při oslavách japonského nového roku, ale podávají se i...

Jak připravit houby Shiitake?

V tomto článku vám představíme jednoduchý recept na houby Shiitake, zajímavé informace a také návod na přípravu tét...

Tempura | Znáte toto japonské národní jídlo?

Tempura je jedním z nejznámějších japonských pokrmů podávaných mimo Japonsko. Spolu se suši je v povědomí mnoha lidí syn...

Co je Kimchi

Už jste slyšeli o kimchi? Co vlastně kimchi je a proč se vyplatí zařadit jej pravidelně do našeho jídelníčku? Jedná se o...

Na co je dobrý kokosový olej

Kokosový olej patří mezi velmi oblíbené superpotraviny. Je zdravý pro vnitřní i vnější použití a v kuchyni si najde...

Kde koupit Udon nudle

Udon nudle jsou jsou originálním japonským pokrmem. Jsou vyrobené z pšeničné mouky, vody a soli. Udon nudle jsou si...

Kde koupit rýžový papír

Rýžový papír je průsvitná sušená těstovina obsahující bílou rýži, vodu nebo i příměs tapiokové mouky. V asijské kuc...

Kde koupit mochi

Mochi neboli japonské koláčky, které jsou považovány za symbol štěstí. Jsou vyrobené z lepkavé rýže a náplně z rýžo...

Kde koupit čínské hůlky

Čínské jídelní hůlky jsou tradiční jídelní pomůckou v Číně, Japonsku, Koree a Vietnamu a částečně i v Thajsku,...

Jak uvařit jasmínovou rýži

Voňavá jasmínová rýže s typicky lepivou strukturou se nejčastěji používá v asijské kuchyni. Díky své lepivosti...