Koriandr je bylinka, která se k ochucování pokrm používá už od nepaměti. Bývá součástí koření kari a garam masala. ...
Asia Blog, Strana 6
Teriyaki omáčka je typická pro techniku přípravy masa v Japonsku, kdy se maso, ryby nebo třeba i tofu marinuje ve s...
Mochi nebo také moči jsou japonské koláčky, které jsou považovány za symbol štěstí. Jsou vyrobené z lepkavé rýže a ...
Pokud patříte mezi milovníky asijské kuchyně, možná znáte dva oblíbené druhy závitků: jarní (Spring Roll) a letní (Summe...
Smažené nudle patří mezi tradiční čínská jídla. Podávají se na mnoho různých způsobů, nejčastěji s masem a zelenino...
Sushi je jedním z nejznámějších japonských pokrmů. Tuto oblíbenou pochoutku si nemusíte dopřávat jen v japonsk...
Závitky jsou oblíbenou vietnamskou pochoutkou, která se často používá jako předkrm. Na závitky nemusíte jen do vietnamsk...
Saké je japonský alkoholický nápoj s bohatou historií vyráběný metodou několikanásobné fermentace rýže. Má jedinečn...
Smažená rýže je oblíbeným asijským pokrmem. Typická je pro pokrmy v oblasti východní, jihovýchodní a jihoasijské ku...
Kokosové mléko se vyrábí z namleté dužiny kokosového ořechu a smíchává se s horkou vodou. Jedná se o hustou te...
Sushi je tradiční a velmi známý japonský pokrm, na který nemusíte chodit jen do restaurace, ale můžete si ho připravit i...
V tomto článku přinášíme několik tipů na správnou přípravu vietnamských smažených závitků Chả Giò (Ném Ran). Tyto z...