Čínská kuchyně
Čínská kuchyně je nesmírně rozmanitá na chutě, vůně a obrovské množství receptů. Čína se dělí na mnoho regionů, v každém z nich je odlišný styl vaření. Mezi hlavní typy kuchyní patří ostrá sečuánská a pekingská nebo kantonská a šanghajská, kde je ve větší oblibě čerstvá zelenina, mořské plody a ryby a je kladen větší důraz na přirozené chuti pokrmů.
#ShowMore#
Díky množství čínských imigrantů po celém světě je tato kuchyně nejrozšířenější asijskou kuchyní, která zakořenila snad v každé zemi a přinesla s sebou nové způsoby vaření. Ve větších metropolích pak vyrostly čínské čtvrti, ve kterých zpravidla najdete ty nejlepší čínské restaurace.
Mezi způsoby vaření patří hlavně rychlé smažení, fritování, dušení nebo na vaření na páře. Příprava všech jídel je velmi rychlá. Hůlky jsou neodmyslitelnou součástí čínské kuchyně. Většina pokrmů je proto připravena tak, aby je bylo možné pomocí hůlek lehce nabírat.
Číňané mají k jídlu velmi kladný vztah, který se promítá do harmonie chuti, vůně, barev a stylu servírování. Velký důraz je kladen na vyváženost pěti chutí: sladké, slané, kyselé, pálivé a hořké. Velmi oblíbené je servírování o mnoha chodech, například tradiční Yum Cha - víkendové posezení u čaje, podávání mnoha různých menších pokrmů.
Mezi základní suroviny v čínském vaření patří samozřejmě rýže, vepřové, drůbeží a hovězí maso, ryby, mořské plody, zelenina, koření, sojové a ústřicové omáčky, glutamát sodný, různé druhy hub, luštěniny, bambusové výhonky, oříšky, olej, sádlo, sójové produkty, rýžové víno, exotičtější žraločí ploutve, medúza, mořská okurka, čínská černá vejce a vlaštovčí hnízda. Sladkosti nejsou příliš oblíbené. Z koření je zvlášť důležité koření pěti vůní, tedy směs skořice, zázvoru, hřebíčku, badyánu a anýzu.
Řazení produktů
Výpis produktů
Elegantní jídelní hůlky v dárkovém balení s keramickou podložkou ve tvaru Lucky Cat (Maneki-neko) představují dokonalou kombinaci funkčnosti a tradičního japonského symbolu...
Objevte autentickou chuť Asie s Čínskou směsí pěti koření Pae-Lo. Tato tradiční směs, známá také jako Five Spice, kombinuje pět základních chutí: sladkou, kyselou, hořkou,...
Sojová omáčka Superpremium je vysoce kvalitní tmavá omáčka vyrobená tradičním způsobem z fermentovaných sójových bobů. Tato prémiová varianta se vyznačuje bohatou, komplexní...
Elegantní jídelní hůlky v dárkovém balení s keramickou podložkou ve tvaru Lucky Cat (Maneki-neko) představují dokonalou kombinaci funkčnosti a tradičního japonského symbolu...
Sojová omáčka Superpremium je prémiový produkt vyrobený tradičním fermentačním procesem z vysoce kvalitních sójových bobů a pšenice. Tato světlá varianta se vyznačuje jemnou...
Světlá sojová omáčka je nepostradatelnou ingrediencí asijské kuchyně. Tato omáčka kvality A se vyznačuje jemnou chutí a světlejší barvou ve srovnání s tmavou variantou. Je...
Objevte autentickou chuť sečuanské kuchyně s naší pastou na Kung Pao. Tato tradiční čínská omáčka kombinuje intenzivní chuť sečuanského pepře, chilli, česneku a sójové omáčky....
Organické celozrnné pšeničné nudle Mie z certifikovaného ekologického zemědělství představují základ jihovýchodoasijské rychlé kuchyně - to, čím jsou ramen nudle pro Japonsko,...




