Jídelní hůlky
Jídelní hůlky představují velice dávný způsob konzumace jídla. Svůj počátek mají v Číně zhruba před 5 000 lety. Říká se, že pochází z časů, kdy se jídlo vařilo ve velkých kotlích pro hodně lidí – mnozí jídla chtiví si ulomili větvičku a už dopředu vyjídali z kotle jídlo. Postupem času svůj způsob zdokonalili přidáním druhé větvičky a první verze jídelních hůlek tím byla na světě! V Číně se nazývají „kuaizi“, v Japonsku je nazývají „haši“. A nejen v Číně jsou dodnes nejdůležitějším jídelním příborem. Mimo Čínu jsou typické např. pro Tchaj-wan, Japonsko, Koreu nebo Vietnam, a jejich používání je oblíbené po celém světě. Hůlky na jedno použití byly vynalezeny v roce 1878 a říká se jim waribashi. |
Nejprodávanější
Tyto autentické čínské jídelní hůlky s motivem šťastné kočky (Maneki Neko) přinesou do vašeho domova kousek asijské kultury. Vyrobeny jsou z kvalitního bambusu, který je odolný...
Dětské jídelní hůlky Monkey jsou ideální pro malé strávníky, kteří se učí jíst asijská jídla tradičním způsobem. Tyto hůlky jsou speciálně navržené pro dětské ruce a mají...
Tyto jednorázové jídelní hůlky jsou ideální pro milovníky asijské kuchyně a restaurace nabízející autentické asijské pokrmy. Vyrobeny z kvalitního bambusového dřeva, jsou lehké,...
Tyto jednorázové jídelní hůlky jsou ideální pro milovníky asijské kuchyně a restaurace nabízející autentické asijské pokrmy. Vyrobeny z kvalitního bambusového dřeva, jsou lehké,...