Best-Pad-Thai-.jpg

Pad Thai je oblíbené jídlo milovníků thajské kuchyně. Ať už si tyhle smažené rýžové nudle připravíte s tofu, kuřecím masem nebo krevetami, vždycky je to sázka na jistotu. Vždycky si báječně pochutnáte, vždycky s nimi zaválíte, vždycky budete mít jídlo hotové během chvíle a v pánvi nikdy nic nezbyde. Základem pokrmu jsou smažené rýžové nudle a vejce, k tomu přidejte zeleninu nebo maso podle vlastních preferencí a správně ochuťte. Pad Thai musí mít vyváženou sladko-slano-kyselo-pikantní chuť, abyste uspokojili všechny chuťové pohárky vašeho mlsného jazyka. Nezapomeňte na limetu, bylinky, není nad čerstvý koriandr a navrch přihoďte pořádnou hrst oříšků. Už cítíte tu vůni? Thaiské smažené nudle Pad Thai jsou zkrátka návykovka. Jak si je dáte jednou, potřebujete je pořád.

 

Thajské smažené nudle Pad Thai

Legendární thajské nudle Vám doma připomenou atmosféru Bangkoku!

PORCÍ: 3
PŘÍPRAVA: 15 minut
VAŘENÍ: 20 minut
CELKOVÝ ČAS: 35 minut

Suroviny

Příprava

  1. Rýžové nudle namočte do vlažné vody na 15 minut.
  2. Nahrubo nasekané arašídy opražte na pánvi a dejte stranou.
  3. Ve woku rozpalte na střední výkon 3 lžíce oleje.
  4. Přidejte nakrájenou šalotku a česnek, smažte 0,5 minuty
  5. Přidejte krevety a nakrájené tofu a smažte ještě minutu do zhnědnutí tofu
  6. Poté do pánve přidejte okapané nudle a smažte do změknutí nudlí (v případě potřeby podlijte lžící vody)
  7. Do směsi přidejte omáčku na Pad Thai a pořádně promíchejte.
  8. V případě potřeby múžete dochutit rybí omáčkou nebo limetkovou šťávou.
  9. Nudle posuňte ke kraji woku a na volné části osmažte na 1 lžíci oleje rozšlehané vejce.
  10. Vaječnou omeletu natrhejte a smíchejte s nudlemi.
  11. Přidejte jarní cibulku a hrst fazolových výhonků a společně promíchejte.
  12. Ještě minutu smažte a podávejte teplé.
  13. Servírujte na talíři ozdobené koriandrem, měsíčkem limetky a vedle nasypanou hrstkou pražených arašídů a fazolových výhonků.

Doporučujeme níže uvedené suroviny: