Sada surovin s receptem | Nejlepší "Kuřecí čína"
Kód: RCPT011Související produkty
Detailní popis produktu
Bližší informace o tomto receptu naleznete také v našem článku Nejlepší recept na kuřecí čínu | tipy z vietnamského bistra.
V tomto receptu jsou suroviny počítané na 4 porce, resp. na 400g masa. Pokud budete připravovat jiný počet porcí, tak si jednotlivé suroviny přepočítejte ve správném poměru. U některých surovin uvádím i alternativu, kterou je možné nahradit tu původní doporučovanou.
Čerstvé suroviny
|
Suroviny na marinádu
doporučené |
alternativa |
|
|
Suroviny na omáčku
doporučené |
alternativa |
|
|
Pracovní postup
Příprava
- Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké plátky (5 - 8 mm) a vložte do misky.
- Do misky s masem přidejte všechny suroviny na marinádu, důkladně promíchejte a odložte do lednice.
- Nakrájejte jednotlivé druhy zeleniny a připravte je do misek vedle sporáku.
- Ve větším hrnečku si připravte základní omáčku smícháním surovin na omáčku.
- Vyndejte naložené maso z lednice a připravte ho ke sporáku.
Smažení masa
- Rozehřejte pánev wok a přidejte do ní 3 lžíce oleje.
- Jakmile bude olej v pánvi rozpálen, vložte do ní polovinu (200 g) naloženého masa.
- Maso smažte na prudkém ohni po dobu cca 1 - 2 minuty. Až do zhnědnutí a zatažení povrchu masa.
- Po usmažení maso vyndejte z pánve do misky a proces smažení masa opakujte i u druhé poloviny.
Dokončení
- Do pánve přidejte 1 lžíci oleje a rozpalte na střední výkon.
- Přidejte polovinu množství chilli papričky a stroužků česneku. Nechte rozvonět maximálně 10 vteřin.
- Zvyšte výkon sporáku a dále do pánve vložte polovinu nakrájené cibule, mrkve a bílé části jarní cibulky. Smažte 20 vteřin.
- Dále do pánve vložte polovinu nakrájené zelené a červené papriky a čínského zelí. Smažte dalších 20 vteřin.
- Následně do pánve se zeleninou vložte polovinu usmaženého masa a důkladně promíchejte.
- Do woku se směsí masa a zeleniny nyní nalijte polovinu připravené základní omáčky. Omáčku lijte po stěnách pánve.
- Promíchejte a smažte po dobu 1 minuty dokud omáčka nezhoustne.
- Zmírněte sporák na minimum a do pánve přidejte zelenou část jarní cibulky a světlá sezamová semínka.
- Připravenou kuřecí směs ještě naposledy promíchejte a ihned servírujte.
- Celý proces dokončení opakujte i s druhou polovinou připravených surovin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sady surovin s receptem |
---|---|
Hmotnost: | 3.355 kg |
Kuchyně: | vietnamská |
Obsah sady: | |
1x 25963: | Sezamový olej čistý 150ml |
1x 1105: | Rýžové víno Shao Xing 750ml |
1x 16478: | Bílý pepř - mletý 100g |
1x 15409: | Tmavý čínský cukr 300g |
1x 25961: | Ústřicová omáčka Premium 150ml |
1x 25972: | Glutamát sodný 454g |
1x 25956: | Tmavá sojová omáčka 150ml |
1x 80154: | Sezam bílý - loupaný 100g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.