Velká sada základních surovin pro asijskou kuchyni
Kód: SET004Související produkty
Detailní popis produktu
Obsah sady
Sada obsahuje ty nejdůležitější suroviny pro přípravu asijské kuchyně. Tento set jsme sestavili na základě vlastních zkušeností a po konzultaci a mistry svého oboru. Suroviny, které jsou obsažené v této sadě, nesmí chybět v žádné kuchyni ve které se připravují asijská jídla. Bez těchto dvanácti základních surovin se neobejde žádný správný asijský kuchař.
Omáčka SrirachaOmáčka Sriracha je světoznámá omáčka, jež je pojmenovaná podle thajského městečka Si Racha. Hlavní tóny této omáčky udává směs pálivých chilli papriček a česneku. Omáčka pochází přímo z Thajska a je právem považována za nejchutnější a nejkvalitnější. Její velmi ostrá chuť je ideální k červenému masu, drůbeži, zvěřině, slanině, kebabu, pečeným klobásám, kuřeti, rybám a mořským plodům, dim sum, nudlím, opečené rýži a jiným oblíbeným asijským i evropským jídlům. |
Omáčka HoisinHoisin omáčka je také nazývána čínská barbecue omáčka. Je to aromatická omáčka, která se používá při přípravě asijských smažených jídel (například Pekingská kachna) a jako marináda na maso. Je vyrobena ze směsi fermentovaných sójových bobů, česneku, octu, chilli a sladidla. Hoisin omáčka je tmavé barvy a husté konzistence. Je velmi hustá a má mírně nasládlou chuť. |
Černý rýžový ocet ChinkiangTento sladko-kyselý a slaný rýžový ocet se sametovou, inkoustovou konzistencí má silné a vytrvalé sladové aroma. Připomíná sójovou omáčku a sladový ocet. Ideální pro marinování pokrmů z masa a kachny, jakož i na ochucení tmavých omáček nebo dušené zeleniny, také se dobře hodí jako dip. |
Chilli pasta - Sambal OelekExtra pikantní dochucovací pasta složená z chili papriček a soli, vhodná pro přípravu asijských jídel. Každému asijskému jídlu dodá tu správnou pikantní složku. Sambal oelek se používá jako základ pro různé indonéské omáčky nebo dochucovadlo jídel. Jednoduše přidáte lžičku sambalu do omáčky, ke smažené rýži nebo k masu – hodí se kamkoli, kde chcete přidat trochu výrazné chuti chilli papriček! |
Rybí omáčkaPřipravuje se z čerstvých ančoviček a soli, které se naloží do dřevěných sudů a nechají se fermentovat řadu měsíců. Rybí omáčka představuje pro kuchyň jihovýchodní Asie to samé, co sojová omáčka pro čínskou kuchyni. Používá se k dochucování polévek, mas, drůbeže, mořských živočichů a zeleniny. |
Sezamový olejČistý sezamový olej Amoy je vyroben z těch nejlepších pražených sezamových semínek. Přidejte pár kapek pro skvělou oříškovou chuť. Ve studené kuchyni jej využijeme jako surovinu pro zálivky nebo pomazánky, v teplé na smažení či marinování. Při vaření či dušení však své aroma mírně ztrácí. Pro jeho zachování je tedy dobré po dokončení tepelné úpravy do pokrmu přidat ještě kapku. |
Rýžové vínoRýžové víno Shaoxing je jedním z nejznámějších rýžových vín v Číně. Pochází z regionu Shaoxing z provincie Zhejiang na východě Číny. Víno Shaoxing se používá z velké většiny na dochucení tradičních čínských pokrmů. Rýžové víno Shaoxing je dobře známé nejen v Číně, ale i na Taiwanu a v jihovýchodní Asii. Shao Xing není určený k pití, ale k dochucení pokrmů při vaření. |
Sladká sójová omáčkaJedná se o prémiovou sladkou sojovou omáčku pocházející z Indonésie. Tato omáčka je táké známá pod názvem "Ketjap". Je sladší, tmavší a hustší než čínské sojové omáčky. Sojová omáčka Ketjap Medja může být použita jako základ dipu k namáčení jarních závitků, smaženého masa, kuřete, ryb nebo různým smaženým pokrmům a nudlím. Je vhodná také pro marinování. |
Světlá sójová omáčkaSvětlá sojová omáčka od společnosti Lee Kum Kee je vyrobena z prémiových sójových bobů a pšeničné mouky. Vaří se podle tradiční a přirozené metody, která dává bohatou sójovou chuť a vůni, která jemně zvýší chuť jakéhokoli pokrmu. |
Tmavá sójová omáčkaTmavá sójová omáčka Premium od Lee Kum Kee je vyráběna z pečlivě vybraných sójových bobů. Fermentace probíhá podle tradičních přírodních metod. Její bohatá sójovou chuť a výrazná tmavá barva jemně obohatí chuť Vašich pokrmů a dodá jim příjemný vzhled. |
Ústřicová omáčkaÚstřicová omáčka je tekutý kořenící přípravek hnědé barvy s výraznou vůní. Je oblíbená hlavně v asijské kuchyni. Jejím základem je extrakt z ústřic vařených v solném roztoku a v omáčce z fermentovaných sojových bobů. Používá se hlavně jako přísada k ochucení pokrmů z masa, ryb, zeleniny a ryb podobně jako sojová omáčka. |
Houbová omáčkaHoubová sójová omáčka je druh tmavé sójové omáčky s přídavkem houbového umami. Díky přirozeně vysoké koncentraci glutamátů v houbách má bohatou a zemitou chuť s hlubokou a dlouhotrvající chutí. Houbovou sójovou omáčku lze přidávat k vylepšení pokrmů tím, že jim dodá chuť a komplexnost. Sojová houbová omáčka se používá k přípravě asijských pokrmů, nudlí, rýže a také k nakládání masa. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sady surovin |
---|---|
Hmotnost: | 10.053 kg |
Kuchyně: | asijská |
Obsah sady: | |
1x 8013: | Omáčka Sriracha - Originál 730ml |
1x 8132: | Omáčka Hoisin 730ml |
1x 8248: | Černý rýžový ocet Chinkiang 550ml |
1x 8005: | Chilli pasta Sambal Oelek 200g |
1x 8170: | Rybí omáčka 700ml |
1x 25963: | Sezamový olej čistý 150ml |
1x 1105: | Rýžové víno Shao Xing 750ml |
1x 602: | Sladká sojová omáčka Ketjap Manis A 500ml |
1x 8554: | Sojová omáčka Superpremium - světlá 500ml |
1x 8555: | Sojová omáčka Superpremium - tmavá 500ml |
1x 8654: | Ústřicová omáčka 600ml |
1x 8680: | Houbová sojová omáčka - kvalita A 300ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.